دنیای ارتباطات و اطلاعات به گونه ای پیش رفته که امروزه نیاز به دانستن زبان بین المللی دنیا یعنی زبان انگلیسی به علاوه برخی زبان های پرکاربرد به شدت در زندگی افراد حس می شود. این نیاز در زندگی افرادی که کارهای مختلف در حوزه های تجارت و بین المللی هم انجام می دهند یا خیلی مسافرت خارج از کشور می روند به مراتب بیشتر هم هست. تعداد افرادی که در آموزشگاه های زبان برای یادگیری ثبت نام می کنند و به دنبال انواع راه های آموزش زبان می روند گواه این مدعاست که بسیاری از اقشار جامعه به این نیاز در زندگی خود پی برده اند و این نیاز، نخستین امتیاز برای سرمایه گذاری است که می خواهد در این حوزه فعالیت کند. در این خصوص نقاط قوت و ضعف فراوانی وجود دارد که در سرمایه گذاری برای راه اندازی یک آموزشگاه زبان بسیار تأثیرگذارند. در گزارش امروز، درخصوص شرایط راه اندازی یک آموزشگاه خصوصی زبان بخوانید و از شرایط بازار و وضعیت کنونی سرمایه گذاری در آن آگاه شوید. نخستین نکته مهم در راه اندازی یک آموزشگاه زبان، مشخص کردن حد و حدود فعالیت و تعیین مسیر مشخص راه است، اول اینکه باید گروه سنی که می خواهید به آنها آموزش دهید را مشخص کنید چراکه شرایط مجوز و بسیاری مسائل دیگر برای گروه های سنی متفاوت است. این دسته بندی به دو گروه آموزشگاه های بزرگسال و آموزشگاه های کودک و نوجوان تقسیم می شود. اگرچه در هر دو بخش بزرگسالان و کودکان آموزشگاه زبان می تواند موفق باشد و یکی از سرمایه گذاری های مناسب و جذاب به شمار بیاید اما بررسی های گروه «فرصت امروز» نشان می دهد در حال حاضر راه اندازی آموزشگاه برای کودکان و نوجوانان موفق تر است، دلیل این نکته هم دو مسئله مهم است، اولاً اینکه تعداد آموزشگاه های تخصصی که برای کودکان و نوجوانان فعالیت می کنند کافی نیست و دوما لزوم آموزش زبان دوم، برای کودکان نزد خانواده ها مخصوصا در دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و غالبا سعی می کنند فرزندشان را از سنین پایین با ثبت نام در آموزشگاه مجاب به یادگیری زبان کنند. در بخش دوم باید تعیین کنید قصد دارید ثبت برند کنید و آموزشگاه مستقل راه اندازی کنید یا می خواهید زیر نظر آموزشگاه های بزرگ به صورت شعبه وابسته وارد کار شوید؟ اگر بخواهید به صورت مستقل کار کنید باید ثبت برند کنید و برخی هزینه های شروع کار را بپردازید اما درصورتی که تمایل داشته باشید شعبه ای از یک آموزشگاه معتبر را در منطقه خود بزنید، اگرچه خلاقیت کمتری می توانید به خرج دهید اما اگر برند معتبری را برای اخذ شعبه در نظر بگیرید ریسک کار پایین و تأمین موفقیت تان بالاتر است. آموزشگاه هایی که به صورت زنجیره ای در سطح شهر کار می کنند هم شرایط مربوط به خود را برای اعطای نمایندگی دارند، البته در گزارش امروز، ما شرایط راه اندازی یک آموزشگاه مستقل را بررسی می کنیم. بعد از تعیین دو فاکتور بالا باید مشخص کنید که دقیقا چه زبان هایی را می خواهید در آموزشگاه خود تدریس کنید؟ یعنی صرفاً زبان انگلیسی را آموزش می دهید و تک زبانه و تخصصی عمل می کنید یا زبان های رایج دیگر مثل فرانسه و ترکی استانبولی را هم در برنامه خود برای آموزش دارید؟
استراتژی مناسب، بازخورد مثبت
یکی از مسائلی که باید به آن توجه بسیاری شود تعیین استراتژی برای فعالیت و همچنین شیوه آموزش و یادگیری شاگردان است. در واقع در آموزشگاه زبان مهم ترین مسئله این است که مخاطب یا شاگرد شما نتیجه مطلوب خود را از حضور در کلاس ها بگیرد، تمام کسانی که یک بار به آموزشگاه های زبان سر زده اند می دانند روش تدریس آموزگار و استراتژی های آموزشی، در میزان یادگیری و انگیزه فرد بسیار تأثیر گذار است و در واقع می تواند یک فرد خنثی را به شدت به زبان علاقه مند یا او را از این ورطه کلاً دور کند. پس برنامه ریزی کردن درخصوص استراتژی مشخص و هماهنگی با مدرسین و نوع تدریس آنها یکی از موارد مهمی است که باید برای پیشرفت به جلو و پایا ماندن آموزشگاه تان، به آن توجه زیادی داشته باشید.
مکان آموزشگاه، اصل تأثیرگذار
با در نظر گرفتن اینکه شما می خواهید یک آموزشگاه مستقل برای گروه سنی کودک و نوجوان راه اندازی کنید باید به مکان آموزشگاه بسیار دقت کنید، اول اینکه این مکان نباید در مسیر اتوبان یا جاهای خطرآفرین برای کودکان باشد و دوم اینکه در مناطق متوسط شهری و بالای شهر توجه خانواده ها به آموزش زبان کودکان بیشتر از محله های پایین شهر است. حالت مناسب این است که مکان آموزشگاه در نزدیکی مدارس کودکان باشد. همچنین به دلیل اینکه معمولاً دوره بازگشت سرمایه و اعتماد به یک آموزشگاه زبان، قدری طولانی است بهترین حالت این است که مکان آموزشگاه را خریداری یا در صورت اجاره، حداقل قولنامه 5 ساله ببندید.
مجوزهای تأسیس
راه اندازی آموزشگاه زبان نسبت به بسیاری کارهای دیگر از نظر پروسه اداری آسان تر است و چندان هزینه ای هم برای تان نخواهد داشت. در واقع برای گرفتن پروانه تأسیس آموزشگاه نیاز است فرد صاحب امتیاز دارای مدرک لیسانس باشد و سه سال سابقه تدریس در آموزش وپرورش یا تأییدیه از آموزشگاه های خصوصی دیگر داشته باشد. سپس محل آموزشگاه را تعیین کرده و اگر در گروه سنی کودک و نوجوان باشد به آموزش وپرورش و اگر در گروه سنی بزرگسال باشد به وزارت ارشاد برای اخذ مجوز مراجعه می کنید. در نهایت با تأیید مکان آموزشگاه و پرکردن چند فرم مربوطه بین سه تا شش ماه بعد پروانه فعالیت تان صادر می شود.
سرمایه های لازم
سرمایه های مورد نیاز در یک آموزشگاه زبان با توجه به متراژ دفتر متغیر است، در کمینه متراژ آموزشگاهی 50 متری با سه کلاس و یک سالن را اگر در نظر بگیرید نیاز به تعدادی تجهیزات اداری مانند میز و صندلی، تخته وایت برد و مانیتور و دستگاه پخش کننده صدا و تصویر دارید. این ابزارها با توجه به میزان گفته شده در کمترین حالت حدود 20 میلیون تومان برای تان آب می خورد اما اگر می خواهید یک مؤسسه جذاب داشته باشید و در نگاه اول برای والدین اعتبار و ارزش مکان خود را نشان دهید بهتر است به کمتر از 150متر فکر هم نکنید، در این صورت حداقل به 50 میلیون تومان سرمایه برای خرید تجهیزات نیاز دارید، البته توجه داشته باشید که بخش اصلی سرمایه مورد نیاز برای خرید یا اجاره مکان آموزشگاه صرف می شود که این مبلغ با توجه به شهر و منطقه بسیار متغیر است.
کلاس های خصوصی، نقطه سودآوری
بخش اصـــلی ســودآوری آموزشگاه ها از برگزاری کلاس های یک یا دونفره خصوصی به دست می آید، در این حالت شما با برگزاری کلاس های فشرده برای افراد، بین 20 تا 30 درصد از هزینه اخذ شده از شاگرد را برداشته و مابقی را به مدرس می دهید. پیشنهاد می شود کلاس های زبان انگلیسی را به صورت گروهی و زبان های تخصصی دیگر را به صورت خصوصی برگزار کنید. اما حتماً امکان آموزش برخی زبان های رایج به جز زبان انگلیسی را در آموزشگاه تان فراهم کنید، تعدد خدمات شما می تواند به نوعی ذهن مخاطب را به سمت اعتبار و توانمندی ها معطوف کند. یکی از مهم ترین مزیت های این کسب وکار این است که پیدا کردن مدرس خوب با حق الزحمه کم مشکل نیست و بسیاری افراد که برای خود، کار ثابتی دارند حاضرند در آموزشگاه با دستمزد کم مشغول به تدریس شوند. همچنین بحث تبلیغات محیطی خوب در این کسب وکار بسیار تأثیرگذار است، شما باید با تبلیغ آموزشگاه خود در مدارس ابتدایی و راهنمایی اطراف، دست به ترغیب خانواده ها برای ثبت نام بزنید. فصل کار آموزشگاه ها معمولاً تابستان است اما اگر بتوانید با کیفیت خوب و استراتژی مناسب در طول تابستان شاگرد را به آموزشگاه جذب کنید در طول سال هم در کلاس ها شرکت خواهد کرد و دیگر فصل بیکاری و ضرر نخواهید داشت.